Search this bog

Memuat...

Selasa, 20 September 2011

Tarekah Ngawanohkan Kadaharan Sunda


Tarekah ngawanohkeun kadaharan khas sunda


          Seueur rupi-rupi na kadaharan khas sunda teh contona aya lotek,karedok,urab daun sampeu,sareng tutug oncom.bedana tina kadaharan ayeuna nyaeta bahan-bahan cara ngademelna ari kapungkurmah nganggo bahan-bahan alami benten sareng ayeuna,kadaharan ayeuna mah seueur anu nggunakeun bahan-bahan pangawet atawa bahan kimia tea, contona baso ngagunakeun boraks anu ngarusak kana awak urang,sarimi anu nggunakeun lilin. Benten sareng daun sampeu anu ngagaduhan guna kanggo ngobatan panyakit anemia.
          Conto kadaharan khas sunda lainna nyaeta Oncom,oncom nyaeta kadaharan tina kacang anu dipermentasikeun. Loba guna na oncom teh salah sahiji na nyaeta oncom biasa dijadikeun dengeuna sangu kujalan digoreng atawa di pasak jeung leunca.
Sanajan bahan-bahan oncom mangrupakeun panyesaan tapi tina segi mah masih keneh padet ku gizi.
Tina proses permentasi oncom ges kabukti bias nyegah efek kembung beuteung.
          Zaman ayeuna mah kadaharan khas sunda teh geus mulai hese diteangan salian ku nyieun sorangan.           





Tidak ada komentar:

Poskan Komentar